Aanmelding

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Zodra je weet dat je zwanger bent kun je je bij ons aanmelden. Dit kan telefonisch op 0172-425218. Je kunt je ook direct aanmelden, via het aanmeldformulier. Onze assistente belt of mailt je dan binnen drie werkdagen terug om een eerste afspraak te maken.

De eerste echo is al mogelijk vanaf 8 weken zwangerschap.

zwangerschap aanmelden
Zwangerschap belangrijk

Belangrijk

  • Stel je huisarts en apotheek (telefonisch) op de hoogte van je zwangerschap.
  • Roken en het gebruik van alcohol en drugs wordt in de zwangerschap ten strengste afgeraden. Klik voor hulp bij stoppen met roken, of stoppen met alcohol.
  • Slik foliumzuur: Vanaf 4 weken voor de bevruchting tot 10 weken zwangerschap (8 weken vanaf de bevruchting) is het advies dagelijks 0,4-0,5 mg foliumzuur te gebruiken. Als je nog niet voor de zwangerschap gestart was met foliumzuur, doe dit dan nu alsnog.
  • Gebruik dagelijks ook 10 microgram vitamine D. Vitamine D is nodig om calcium goed op te nemen uit de voeding.
  • Houd rekening met je voeding: voor jezelf is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Eet geen kazen van rauwe melk (‘au lait cru’) en geen rauw of rosé gebakken vlees (filet américain, biefstuk, salami). Eet ook geen (vacuüm) voorverpakte gerookte vis. Eet geen orgaanvlees. Voor meer informatie: voedingscentrum.nl
  • Wil je misschien meedoen aan Moeders voor Moeders?
  • Lees de folder Zwanger!. Deze staat ook bij onze pagina met folders.
  • Op de website www.deverloskundige.nl vind je allerlei informatie die relevant is rondom de zwangerschap, bevalling en kraambed.
  • Meld je aan voor de geboortemail. Je ontvangt dan iedere week een e-mail met informatie over je zwangerschap, passend bij je zwangerschapsduur. Deze mail hebben wij ontwikkeld, samen met de andere verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen uit de regio. Op deze manier krijgen alle zwangeren uit de regio dezelfde informatie.

Individuele controles of groepsconsulten (Centering Pregnancy)

Een gewone controle bestaat uit het meten van je bloeddruk, luisteren naar het hartje van de baby en het beoordelen van de groei van de baby. Dit gebeurt volgens ons zorgpad, die op iedere zwangerschap apart wordt afgestemd. In onze praktijk bieden wij groepsconsulten aan van 2 uur. Het eerste half uur doen we dezelfde controles als bij de individuele consulten. Daarna hebben we 1,5 uur de tijd om onderwerpen te bespreken die voor jullie belangrijk zijn. Halverwege de groepsconsulten is er een partneravond. Bewezen is dat de Centering Pregnancy zorgt voor betere zwangerschapsuitkomsten. Dit komt doordat zwangeren en hun partners beter zijn voorbereid op zwangerschap, bevalling en ouderschap. Als je hiervoor kiest, krijg je tijdens de zwangerschap dus meer tijd, afspraken, informatie en vertrouwen in je lijf.

groepsconsulten