Kinderwens

Wist je dat het slikken van 0,4-0,5 mg foliumzuur, al voordat je zwanger bent, de kans op een baby met een ‘open ruggetje’ of ‘open schedel’ (neurale buisdefecten) verkleint?

Dit is een van de onderwerpen die besproken wordt tijdens het kinderwensspreekuur.
De periode vóórdat je zwanger wordt en de prille eerste zwangerschapsweken zijn belangrijker dan vroeger gedacht werd. Als je zwanger wilt worden kun je je, samen met je partner, al van tevoren laten informeren over allerlei zaken betreffende zwanger worden. Dit doen wij in onze verloskundigenpraktijk tijdens het kinderwensspreekuur. Eventueel kun je een kinderwensconsult combineren met advies over het stoppen met anticonceptie of het verwijderen van een spiraal.

Kinderwensspreekuur

Kinderwensspreekuur

Op dit spreekuur kun je informatie krijgen over allerlei onderwerpen die een rol spelen tijdens het zwanger worden en in het begin van de zwangerschap. Denk hierbij aan gezonde voeding en het voorkomen van ziekten of aangeboren afwijkingen in de familie.
Het doel van het kinderwensspreekuur is om de kans op een gezond kind te vergroten en om inschattingen van de risico’s op mogelijke problemen of afwijkingen bij moeder of kind op tijd te kunnen maken.