Kraambed

Regelen

  • Aangifte: Als de baby geboren is, moet hij of zij binnen drie dagen aangegeven worden door de vader of iemand die bij de bevalling aanwezig is geweest in de plaats waar hij of zij geboren is.
  • Gehoortest: Bel de gegevens van jullie kindje door op de geboortelijn: 088-3083640. Een wijkverpleegkundige zal dan de gehoortest komen doen als de baby ongeveer een week oud is.
  • Meld de baby ook aan bij jullie zorgverzekeraar, dit kan meestal telefonisch of online. Je kunt indien het kindje opgenomen ligt in het ziekenhuis dit gelijk melden aan de verzekering. Een definitieve inschrijving kan pas als je ook de BSN hebt van het kind. Die krijg je toegestuurd vanuit de gemeente. Aanmelden bij de verzekering moet uiterlijk binnen 4 maanden. Bedenk bij wie van de ouders verzekering je het kind laat bijschrijven, kies voor degene die de meest uitgebreide polis heeft.
  • Gezag: Ben je niet getrouwd of geregistreerd partner, maar heb je wel de erkenning geregeld, dan kun je na de bevalling het ouderlijk gezag regelen. Lees hierover meer op www.derechtspraak.nl
kraambed
Borstvoeding kraambed

Voeding voor je baby
Tijdens de zwangerschap maak je de keuze voor borst- of kunstvoeding. Rond 16 weken zullen we het hier uitgebreid met jullie over hebben. We raden je aan om een borstvoedingscursus te volgen, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de eerste periode na de bevalling.

  • Borstvoedingsorganisatie La Leche League (LLL): voor meer info en aanmelden: alphenaandenrijn@lalecheleague.nl
  • Kraamzorg de Waarden: 1 dagdeel voorlichtingsbijeenkomst
  • Kraamzorg Naviva: cursus van 2 avonden

Wij zijn in het bezit van het borstvoedingscertificaat van WHO-Unicef. Dit houdt in dat wij volgens de 10 internationale opgestelde vuistregels zullen werken om zo de borstvoeding te laten slagen. Wil je alvast meer lezen over de voeding voor je baby, klik dan hier.

Met de thuiszorgwinkel hebben wij nauw contact over de verhuur van kolfapparaten. Aangezien de thuiszorgwinkel op vanaf zaterdagmiddag 16.00 uur gesloten is, hebben wij een kolf op de praktijk staan. Zo kunnen jullie op iedere dag in de week een kolf huren als dat nodig is! De dienstdoende verloskundige is hiervoor in het weekend jullie aanspreekpunt.