Bevalling

Bevallen doe je in de omgeving waar jij je het prettigst voelt. Dit kan thuis zijn of in het ziekenhuis.

Voorbereiding

Het is verstandig om tijdens de zwangerschap vast na te denken over je bevalling. Je kunt overwegen om een geboorteplan te maken. Op www.deverloskundige.nl vind je hierover meer informatie.
Tussen 28 en 34 weken kom je bij ons op de praktijk voor de voorlichtingsavond over “De bevalling en pijnbeleving”. Je wordt hiervoor uitgenodigd via een email, maar kunt zelf ook de volgende data vinden onder het kopje blog/nieuws, op het prikbord in de praktijk of op Facebook. Ook als je tijdens de zwangerschap wordt begeleid door de gynaecoloog, ben je tijdens de voorlichtingsavond van harte uitgenodigd. Je kunt je inschrijven voor de voorlichtingsavond door een e-mail te sturen naar info@vivre-voorverloskunde.nl.

Wil je in bad bevallen? Je kunt bij ons een bevalbad huren! Klik hier voor meer informatie over het huren van ons bad. Wil je meer weten over de voordelen van een bevalling in bad? Op www.oerbron.nl vind je nog meer informatie.

Wanneer bel je ons?

In de zwangerschap zullen we tijdens de voorlichtingsavond of reguliere controle bespreken wanneer je ons belt. Wil je dit al eerder lezen? Klik dan hier. Het kan wel zijn dat we persoonlijk aanvullingen of aanpassingen geven op deze richtlijn, bijvoorbeeld naar aanleiding van een vorige bevalling. Daarnaast is het belangrijk dat je vóór 37 weken altijd moet bellen als je (denkt dat je) weeën hebt of (denkt dat) je vliezen gebroken zijn. Tussen 37-42 weken mag je onder onze zorg bevallen, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Wat heb je nodig?

In een kraampakket zitten benodigdheden voor je bevalling. Het kraampakket ontvang je afhankelijk van je zorgverzekeraar thuis of moet je zelf kopen. Wat je allemaal nog meer nodig hebt voor je bevalling, lees je hier.

Werktas