Anticonceptie

Anticonceptiespreekuur

Wil je graag meer weten over de verschillende mogelijkheden van anticonceptie? Of je nu nog nooit zwanger bent geweest of net bent bevallen. Voor informatie over anticonceptie kun je terecht op ons anticonceptiespreekuur. Tijdens een consult bespreken we de mogelijkheden van anticonceptie met en zonder hormonen. Wij kunnen bovendien de orale anticonceptiepil, een implantatiestaafje, de prikpil, de anticonceptiepleister, een vaginale ring of een spiraal voorschrijven.

Het bespreken van anticonceptie doen wij uiteraard ook aan het einde van de kraamtijd. Kom je op nacontrole, dan kunnen we dit combineren met een anticonceptieconsult. De kosten komen daarmee niet te vervallen.

Anticonceptie

Spiralen plaatsen

In onze verloskundigenpraktijk bieden wij de mogelijkheid aan voor het laten plaatsen of verwijderen van een spiraal. Dit wordt gedaan door verloskundigen Annemieke en Ylonka, die hierin gespecialiseerd zijn.
Vooraf zal tijdens een consult uitleg gegeven worden over het plaatsen van een spiraal en de verschillen, voor- en nadelen van de koper- of hormoonspiraal.

Verwijderen spiraal

Voor het verwijderen van een spiraal kun je, indien gewenst, meteen meer informatie over een eventuele kinderwens of gezond zwanger worden krijgen. Daarnaast is het mogelijk om na het verwijderen van de spiraal, direct een nieuwe spiraal te plaatsen.

Tarieven
Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de plaatsing/verwijdering van een spiraal. Controleer je zorgverzekering of neem contact met ons op over de vergoeding van het consult en het plaatsen of verwijderen van een spiraal. Het kan zijn dat de kosten van een anticonceptieconsult vallen onder het eigen risico, net als wanneer de gynaecoloog dit consult zou doen.

Consult anticonceptiespreekuur€ 30,00
Plaatsen spiraal€ 63,53
Verwijderen spiraal€ 58,62

Wil je meer informatie over anticonceptie, wil je een recept ontvangen of een afspraak maken voor het plaatsen of verwijderen van een spiraal? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.