Verloskundige Hanna den Hartog

Mijn naam is Hanna, verloskundige Hanna, en in deze blog wil ik mij graag aan jullie voorstellen. In 1994 ben ik geboren en wel met mijn billen eerst. In de 15 jaren die volgde, kreeg ik drie broertjes en één zusje. Het was bij ons thuis dus altijd een gezellige drukte. Ik ben opgegroeid in Hazerswoude-dorp als boomkwekersdochter.

Opleidingstijd

Al vanaf ik het me kan herinneren wist ik dat ik in de gezondheidszorg wilde gaan werken. Toch heb ik de keuze om verloskundige te worden pas gemaakt in het examenjaar van het VWO. Vier jaar later, in 2016, studeerde ik af als verloskundige. Tijdens mijn studie ben ik getrouwd en in Zoetermeer gaan wonen. Na mijn opleiding heb ik in Waddinxveen en Zoetermeer gewerkt. In juli 2019 ben ik zelf moeder geworden van een dochter, Jolijn. Vanwege het werk van mijn man en de komst van Jolijn zijn wij in oktober verhuisd naar Alphen a/d Rijn en mag ik het team van Vivre komen versterken.

Verloskundige

Het werk als verloskundige blijf ik bijzonder vinden. Ik vind het een wonder dat in negen maanden tijd een volmaakt kindje kan groeien uit een klompje cellen. Iedere zwangerschap, bevalling en kraamperiode is anders. Om jullie hierin te kunnen begeleiden vind ik het belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen zodat we samen keuzes kunnen maken. Ik vind het belangrijk dat de zwangere, barende of kraamvrouw zelf de touwtjes in handen heeft en ik hoop jullie dat vertrouwen te kunnen geven.

Verloskundige Hanna én anticonceptie

Naast het werk als verloskundige ben ik Sensiplanconsulente. Sensiplan is een methode van geboorteregeling. Door het inzichtelijk maken van vruchtbare- en onvruchtbare dagen kan Sensiplan gebruikt worden als anticonceptie, maar ook inzicht geven bij een kinderwens.

Als laatste nog een paar dingen die bij mij passen: gezelschapsmens – naast een bevalling ben ik wakker te maken voor ijs –  Christen – altijd koude voeten – theeleut.

Ik ken Alphen nog niet zo goed, dus mochten jullie nog leuke tips hebben, dan hoor ik het graag!

Verloskundige Hanna bij Vivre

Sinds oktober ben ik werkzaam bij Vivre. Nu Annemieke met zwangerschapsverlof is, zal ik onder andere haar werkdagen overnemen. Ik zal in de komende maanden ook een Centering Pregnancy groep begeleiden, waar ik ontzettend veel zin in heb. Ik kijk ernaar uit om bij Vivre aan de slag te gaan en jullie te ontmoeten. Tot snel!