Coronavirus

Het Coronavirus is inmiddels al een flink aantal weken in ons land en langzaamaan wennen we aan alle maatregelen. Je zwangerschap, die je graag met je dierbaren wilt delen, maak je nu vooral alleen mee. Daarnaast is ook het voorbereiden op de bevalling niet meer zoals voorheen, doordat we niet meer in groepsverband mogen samenkomen. Gelukkig zijn er allemaal online zwangerschapscursussen ontwikkeld, zodat jullie de voorbereiding samen vanuit huis kunnen beleven. Hieronder zullen we de online zwangerschapscursussen opsommen en we proberen deze lijst zo uitgebreid en up-to-date mogelijk te houden.

Algemene online zwangerschapscursussen

Normaliter kun je tal van verschillende zwangerschapscursussen volgen. Gericht op ontspanning, beweging, ademhaling, informatief of juist actief. Noem het maar en het is er. Hieronder een overzicht van online mogelijkheden.

Samen Bevallen

Informeer via hun website naar interactieve livestreams en webinars, zodat je kunt zien hoe en wanneer jullie terecht kunnen.

Mindful Zwanger & Bevallen

Normaal €197,- voor 8 lessen.
Nu speciale prijs vanwege de Corona crisis: €49,97.

Mind in geboorte

Elke maandag- t/m vrijdagochtend van 10.00 en 10.45 uur worden via Zoom gratis online zwangerschapsmeditaties aangeboden. En, mogelijk komen hun trainingen ook online in komende tijd. Als je helemaal geen cursus wilt doen of boeken lezen, dan is elke dag deze meditatie doen zowel goed voor ontspannen in de zwangerschap als tijdens de bevalling. Dan lukt het door het dagelijkse mediteren in de zwangerschap waarschijnlijk veel makkelijker om te ontspannen tijdens je bevalling. Want, ontspannen is heel belangrijk…

Ostara

Zwangerschapscursus: 5 online video’s voor €99,-.

Zelfverzekerd Zwanger

Online bevalcursus van twee keer anderhalf uur. Deze cursus werd normaal aangeboden als de ééndaagse bevalcursus van ongeveer vier uur, maar is door de digitale aanpak veranderd in twee kortere sessies.
Prijs: €130,- per stel.

 

Online zwangerschapscursussen hypnobirthing

Naast algemene zwangerschapscursussen, zien we ook veel zwangeren die normaliter kiezen voor de hypnobirthing cursus. Ook deze is nu online! Kijk snel waar je terecht kunt.

Babyopkomst

De online bevalcursus “HypnoBirthing” bevat 14 video’s en 8 downloads. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van €74,95.

Zelfverzekerd Zwanger

Online HypnoBirthing® volgens de Mongan Methode.
4 lessen van 2,5 uur.
Inclusief het boek HypnoBirthing® de Mongan Methode (inclusief cd) en uitgebreid cursusmateriaal in het Nederlands.
Prijs: €349,- per stel.

 

Sportief zwanger

Naast de zwangerschapscursussen die zich richten op de bevalling, zijn er ook cursussen die zich vooral richten op het bewegingsapparaat. En ook dat kan online.

Mom’s Planet

Online meetrainen op maandag, woensdag of vrijdag. Strippenkaart voor drie keer voor €15,-. Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeute.

Mom in Balance

Sporten via Livestream voor iedereen met een abonnement. Ook een gratis proefles is mogelijk.

Borstvoeding

De Boezemvriend in Amsterdam biedt online borstvoedingscursussen aan, zodat jullie je op deze manier zo goed mogelijk online voor kunnen bereiden op de borstvoedingsperiode.

Heb je concrete vragen? Dan kun je natuurlijk ook contact opnemen met een lactatiekundige in de buurt.

Geen behoefte aan een cursus, maar wil je liever zelf online informatie over borstvoeding lezen? Kijk dan op: https://www.borstvoeding.com

 

Voorlichtingsavond

Binnenkort zullen we ook informatie uit onze eigen voorlichtingsavond online met jullie delen. Later meer hierover…

 

Nog meer online zwangerschapscursussen?

Lieve zwangeren en partners.
Op deze manier hopen we jullie extra informatie te geven over de mogelijkheid om je voor te bereiden op de bevalling. Hebben jullie vragen of tips? Stuur een e-mail naar info@vivre-voorverloskunde.nl of bel ons op 0172-425218. Natuurlijk horen we het ook graag als je ervaringen hebt met online zwangerschapscursussen. Zo help je ons én anderen. Deel dus je ervaringen!

Ben jij zorgverlener en biedt je ook een online zwangerschapscursus aan? Deel dit dan ook met ons. Mail ons met een korte omschrijving van de cursus. Wij zorgen dan dat de cursus tussen bovenstaand aanbod komt te staan. Zo helpen we elkaar!

Vivre, praktijk voor verloskunde en echoscopie
Verloskundige in Alphen aan den Rijn, Woubrugge, Hoogmade, Rijnsaterwoude, Ter Aar, Langeraar, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam en omstreken