Zwangerschapsverlof Annemieke

Zwangerschapsverlof Annemieke

Zoals een deel van jullie al gemerkt zal hebben, heb ik (Annemieke) afgelopen week niet meer gewerkt. Mijn zwangerschapsverlof is plotseling gestart. Bij 31 weken leek de kleine in mijn buik aanstalten te willen maken om geboren te worden en werd alles in het werk gesteld om dat te voorkomen. Momenteel vertoef ik dus al een paar dagen languit in een ziekenhuisbed met, gelukkig, ons kleintje nog warm bij me. Zo sta je naast al jullie bedden, en zo staan alle lieve collega’s ineens op mij neer te kijken op bed. Ach, alle verloskundigen, gynaecologen en verpleegkundigen zijn hartstikke lief. Ik ga het nog bijna gezellig vinden hier!

Ongelooflijke domper om jullie zo vroeg al niet meer tegen te komen;
– geen bevallingsverhalen meer mee te krijgen.
– niet meer de gezamenlijke voorbereiding op jullie bevalling.
– geen herkenning meer bij al jullie kwaaltjes of vragen.
– geen tips meer inwinnen van al jullie ervaringsdeskundigen.
– niet meer de altijd fijne nacontroles van alle bevallingen die ik tijdens mijn laatste diensten heb mogen begeleiden.
– zelfs niet meer de babysessie van mijn laatste Centering groep.
Potverdikkie. Werken vind ik eigenlijk gewoon veel te leuk!

Maar goed, zoals jullie allemaal weten en begrijpen, gaat ook bij mij de zwangerschap absoluut voor alle andere (ook leuke) dingen.

Er breekt voor mij dus een tijd aan van het welbekende zwangerschapsverlof. Met de beentjes omhoog, bingewatchen op Netflix, boodschappen uitbesteden of laten bezorgen, (extra) hulp in de huishouding en… loslaten! Natuurlijk sta ik open voor al jullie tips om de tijd te vullen, aangezien ik weet dat veel meer van jullie in een vergelijkbare situatie zitten of hebben gezeten.

Via deze weg wil ik iedereen die tussen nu en het eind van mijn zwangerschapsverlof moet gaan bevallen een ontzettend goede zwangerschap en bevalling toe, met wolken van baby’s die allemaal de mooiste gaan zijn. Hoewel… niet zo mooi als die van ons zal worden natuurlijk! Mijn lieve collega’s zullen de komende tijd goed voor jullie zorgen., zoals ze dat ook voor mij doen.

Of je nu een kinderwens hebt, zwanger bent, gaat bevallen, in het kraambed zit of meer informatie wilt over anticonceptie en het plaatsen van een spiraal; bij ons ben je aan het juiste adres. Meld je hier aan!
De praktijk is gevestigd in Alphen aan den Rijn, maar ook als je in de omliggende dorpen woont, kunnen jullie je bij ons aanmelden. Denk hierbij aan Ter Aar, Langeraar, Aarlanderveen, Rijnsaterwoude, Woubrugge, Hoogmade, Zwammerdam en Boskoop. Woon je niet in één van deze dorpen, maar wil je wel heel graag bij ons komen voor verloskundige zorg? Dan kun je ons altijd bellen om te informeren naar de mogelijkheden.