Voorlichting bevalling en pijnbeleving

Voorlichting bevalling en pijnbeleving

Voorlichting bevalling en pijnbeleving

Ben jij zwanger in Woubrugge of omstreken en wil jij naar een voorlichting om je goed voor te bereiden in de zwangerschap? Je bent van harte welkom bij de voorlichting over bevalling en pijnbeleving van Vivre in Alphen aan den Rijn.

Tijdens je zwangerschap zijn er vele manier om je voor te bereiden op de bevalling of het ouderschap. Eén daarvan is het bijwonen van voorlichtingsavonden. In de regio zijn verschillende voorlichtingsavonden.
Wij adviseren alle zwangeren en hun partners minstens naar de voorlichting op onze verloskundigenpraktijk te komen.

Aan het begin van je zwangerschap heb je van ons een zorgpad ontvangen. In dit zorgpad staan twee verschillende voorlichtingsavonden vermeld.
In de geboortemail die je ontvangt tijdens je zwangerschap wordt ook informatie gegeven over de voorlichtingsavonden in de regio. Ontvang je nog geen zorgmail meld je dan aan via onze homepage. Let op! In de geboortemail worden de avonden over de bevalling en pijnbeleving losgekoppeld van elkaar. Ben je bij Vivre onder controle tijdens de zwangerschap, dan zijn deze avonden in één avond samengevoegd. Dat scheelt jullie weer een avond weg!

Voorbereiding is het halve werk!

Ouderschap en hechting met je baby

De eerste voorlichting gaat over ‘ouderschap en hechting met je baby’. Het advies is deze rond 24 weken zwangerschap te bezoeken, omdat het ouderschap én de hechting met je baby daar al beginnen.
Jullie krijgen dan informatie over de verandering die ouderschap met zich meebrengt. Daarnaast wordt er gesproken over het belang van contact met je baby en hoe jullie je kunnen voorbereiden op het ouderschap.
Deze voorlichting wordt gegeven door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Meld je aan via de volgende link.

Voorlichting bevalling en pijnstilling

Tussen de 28 en 34 weken zwangerschap is de beste termijn om deel te nemen aan de voorlichting ‘Bevalling en pijnbeleving’.

Iedere vijf weken geven wij op de praktijk een voorlichting over ‘De bevalling en pijnbeleving’. Tijdens de voorlichtingsavond krijgen jullie informatie om je goed voor te kunnen bereiden op de bevalling. Daarnaast kun je al je vragen stellen over de bevalling of omgaan met de pijn. We nemen uitgebreid de tijd om de rol van de partner tijdens de bevalling te bespreken, omdat dat minstens zo belangrijk is. De informatiebijeenkomst is voor zwangeren uit onze praktijk, maar ook voor zwangeren die onder zorg lopen bij de gynaecoloog, die wij zullen zien tijdens het kraambed. Wil je graag deelnemen aan de voorlichtingsavond? Mail je naam naar info@vivre-voorverloskunde.nl. Laat daarnaast even weten of je partner ook meekomt.

De volgende voorlichtingsavonden over de bevalling en pijnstilling vinden plaats op:
Donderdag 31 oktober 2019 van 19:30-21:30
Dinsdag 3 december 2019 van 19:30-21:30

Of je nu een kinderwens hebt, zwanger bent, gaat bevallen, in het kraambed zit of meer informatie wilt over anticonceptie en het plaatsen van een spiraal; bij ons ben je aan het juiste adres. Meld je hier aan!
De praktijk is gevestigd in Alphen aan den Rijn, maar ook als je in de omliggende dorpen woont, kunnen jullie je bij ons aanmelden. Denk hierbij aan Ter Aar, Langeraar, Aarlanderveen, Rijnsaterwoude, Woubrugge, Hoogmade, Zwammerdam en Boskoop. Woon je niet in één van deze dorpen, maar wil je wel heel graag bij ons komen voor verloskundige zorg? Dan kun je ons altijd bellen om te informeren naar de mogelijkheden.