Versoepeling van de Corona maatregelen

Op 6 mei kwam premier Rutte met een nieuwe versoepeling van de Corona maatregelen. Vandaag, één dag later, heeft ook onze beroepsorganisatie een uitspraak gedaan over de manier waarop wij kunnen versoepelen.

Versoepeling van de Corona maatregelen voor papa’s

Het allerbeste nieuws van vandaag… Partners mogen weer mee naar echo’s. Heel fijn dat vaders nu weer in de spreekkamer mogen zijn tijdens alle echo’s.

Wel vragen we nog enig terughoudendheid om partners mee te nemen naar de reguliere controles. Weeg altijd het risico op besmetting (voor jullie zelf, maar ook voor ons) af voor je partner mee komt naar een afspraak. Onze voorkeur is dat jullie voor reguliere controles alleen komen. Videobellen blijft natuurlijk gewoon een mogelijkheid.

Kinderen, opa’s, oma’s, vriendinnen etc. mogen níet mee.

Echo’s

Vorige week zijn we weer gestart met het aanbieden van de vroege echo. Dit is een vaginale echo als je ongeveer 8 weken zwanger bent. Het goede nieuws is; partners mogen weer mee naar de echo! Dit geldt ook voor de termijnecho. Bedenk je goed of je het risico op besmetting met Corona wilt nemen voor deze echo als er geen medische indicatie is.

Ook bij de 20 weken echo in De Poort mogen partners weer mee!

Anticonceptie

Een Corona update met betrekking tot de anticonceptie. We zijn weer gestart met het plaatsen van spiralen! Uiteraard alleen indien je geen klachten hebt, passend bij het Coronavirus. Daarbij moet je zelf overwegen hoe belangrijk je het vindt om nu de spiraal te laten zetten. Het anticonceptieconsult vooraf, zullen wij telefonisch doen in plaats van op de praktijk

Het verwijderen van spiralen wordt gewoon door ons gedaan.

Daarnaast blijven de volgende afspraken nog gelden:

– Heb je(of je partner) klachten zoals koorts, verkoudheid of luchtwegklachten? OF ben je in aanraking geweest met een Corona patiënt? OF ben je in een Corona risicogebied geweest? Dan mag je níet naar de praktijk komen, maar neem je telefonisch contact met ons op.

– Tijdens je controle is het nog steeds mogelijk om bijvoorbeeld te (video)bellen of foto’s te maken.

Op de praktijk:

– Graag vooraf je handen wassen.
– We hebben twee plekken om te zitten, zowel de ronde tafel als de twee stoelen in de hal. Probeer wat afstand te houden van elkaar en zorg ervoor dat je niet met meer dan twee personen aan de ronde tafel zit.
– We proberen ook in de spreekkamer 1.5 meter afstand te houden. We willen jullie daarom vragen om daar ook zoveel mogelijk rekening mee te houden. De stoelen aan de tafel, zullen daarom bijvoorbeeld niet helemaal aangeschoven zijn.

Het volgende zal komen te vervallen in ieder geval tot en met eind mei:

– Hartjesspreekuur.
– Pretecho’s.
– Centering Pregnancy bijeenkomsten (wel individuele controles).
– Voorlichtingsavonden.
– Het besproken zorgpad zal nog maar een aanpassing hebben, omdat twee controles telefonisch plaatsvinden.

Bevalling

Er is nog steeds de vrije keuze om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Tijdens de bevalling is er, náást je partner, één iemand extra mogelijk ter ondersteuning. Bedenk goed waar en bij wie jij je fijn voelt.

Kraamvisites bij Vivre (controles in de eerste week na de geboorte van de baby)

– Zullen grotendeels telefonisch gedaan worden.
– De hielprik blijven we uitvoeren.
– Indien nodig zullen we op huisbezoek komen.

Nieuwe versoepeling van de Corona maatregelen

We waren allemaal toe aan deze versoepeling van de Corona maatregelen. We blijven het waarderen dat jullie als cliënten en partners begrip hebben voor de situatie. Mocht er een nieuwe versoepeling van de Corona maatregelen komen dan laten we jullie dit uiteraard zo snel mogelijk weten. Weet dat je ons altijd kan blijven bellen bij vragen, dus schroom niet. Je zwangerschap staat op één, dus zeker boven Corona.

Hebben jullie de voorlichtingsfilmpjes al gezien op ons YouTube kanaal?! De komende periode volgen hierop zeker nog meer video’s. Daarnaast kun je op onze website nog meer vinden over online zwangerschapscursussen.

Liefs, Team Vivre

Vivre, praktijk voor verloskunde en echoscopie
Verloskundigenpraktijk in Alphen aan den Rijn, Ter Aar, Langeraar, Aarlanderveen, Rijnsaterwoude, Woubrugge, Hoogmade, Zwammerdam Boskoop en omstreken.