Online voorlichting

Online voorlichting

Coronavirus; online voorlichting

Het Coronavirus is inmiddels al een flink aantal weken in ons land en langzaamaan wennen we aan alle maatregelen. Je zwangerschap, die je graag met je dierbaren wilt delen, maak je nu vooral alleen mee. Daarnaast is ook het voorbereiden op de bevalling niet meer zoals voorheen, doordat we niet meer in groepsverband mogen samenkomen. Gelukkig zijn er allemaal online zwangerschapscursussen ontwikkeld, zodat jullie de voorbereiding samen vanuit huis kunnen beleven. Daarnaast missen jullie nu onze voorlichtingsavond rond 28-34 weken in de zwangerschap. Vanaf nu hebben we daarom ook online voorlichting over de bevalling!

Online voorlichting

Er is al wat tijd vervlogen sinds het Coronavirus zijn intrede maakte in Nederland. Het idee van online voorlichting over de bevalling ontstond vrij snel. Echter, de tijd ontbrak om de huidige voorlichtingsavond op te nemen. We hebben een deel van de voorlichtingsavond opgenomen in vier verschillende video’s. Waar wil je bevallen? Hoe wil je bevallen? Hoe gaat het met de pijn? Wanneer bel je ons? Hieronder vind je de video’s.

Plaats van de bevalling

In deze video vertellen verloskundigen Annemieke Huising en Ylonka Vrijenhoek-Verheul over de keuzes die je kunt maken over de plaats van je bevalling met de bijpassende voor- en nadelen. Na het zien van de video kun je een weloverwogen keuze maken. Waar wil jij bevallen?

Houdingen tijdens de bevalling

In deze video vertellen verloskundigen Annemieke Huising en Ylonka Vrijenhoek-Verheul over de verschillende houdingen tijdens de bevalling. Denk voor je bevalling na over de opties. Zoals je ziet, zijn er heel veel mogelijkheden. Uiteraard helpen wij ook waar nodig!

Pijnbeleving en pijnstilling

In deze video vertellen verloskundigen Annemieke Huising en Ylonka Vrijenhoek-Verheul over pijnbeleving en pijnstilling tijdens de bevalling. Het helpt om te begrijpen wat er in je lichaam gebeurt. Kijk deze video, zodat je goed bent voorbereid op de bevalling. Heb jij al nagedacht over de pijn of pijnstilling?

Wanneer bel je de verloskundige?

In deze video vertellen verloskundigen Annemieke Huising en Ylonka Vrijenhoek-Verheul wanneer je moet bellen als je gaat bevallen. Tijdens je controle, krijgen jullie deze instructies ook op papier mee. Ook in tijde van Corona, bellen blijft belangrijk! Ongeacht het tijdstip van de dag.

Geboorteplan

Na het zien van de video’s heb je meer informatie over bevallen. Het is goed om te bedenken of je een geboorteplan wilt maken. Jullie wensen zijn belangrijk voor ons. Denk goed na wat je wilt en bespreek deze wensen ook altijd met ons. Zo zorgen we samen voor een fijne bevallingservaring.

Nog meer online voorlichting?

Nu jullie online voorlichting hebben gekregen over de bevalling, zijn we erg benieuwd of jullie nog informatie missen. Zijn er onderwerpen die je graag aan bod zou willen laten komen in een video? Juist over de bevalling of over de zwangerschap? Kortom, is er behoefte aan meer online voorlichting? Deel dit dan met ons, zodat wij kunnen kijken of we hierover een video kunnen opnemen! De video’s zijn ook te vinden op ons YouTube-kanaal.

We hopen dat de video’s jullie kunnen helpen. Helpen met voorbereiden op de bevalling. Kijk de video’s dus ook vooral samen. Partners zijn je grootste steun tijdens de bevalling.
Schroom nooit om ons te vragen om hulp. Ook in deze tijd. We zijn er voor jullie!

Houd vol. Stay home. Stay safe!

Liefs van ons!

Vivre, praktijk voor verloskunde en echoscopie
Verloskundige in Alphen aan den Rijn, Woubrugge, Hoogmade, Rijnsaterwoude, Ter Aar, Langeraar, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam en omstreken