Verloskundige Nicole van Melsen

Verloskundige Nicole van Melsen

Verloskundige Nicole van Melsen

Als klein meisje schreef ik al in vriendinnenboekjes dat ik later verloskundige wilde worden, verloskundige Nicole. Na het afronden van mijn VWO en mijn eerste verre reis, startte ik in 2003 aan de opleiding voor Verloskunde in Kerkrade. Na 4 gezellige maar ook drukke jaren mocht ik ook nog naar Suriname voor een buitenlandstage. Kort daarna rondde ik mijn opleiding af. In de Sint Jans Kerk op het Vrijthof van Maastricht ontving ik op 12 juli 2007 mijn diploma. Ik kon niet wachten om te beginnen met werken als zelfstandig verloskundige. Helaas was er in die periode er niet veel werk te vinden. Ik ging een aantal maanden waarnemen in de plaats waar ik ben opgegroeid. Hierna besloot ik naar Oostenrijk te gaan om skiles te gaan geven.

Verloskundige Nicole in Ierland en India

Daarna ben ik begin 2008 vertrokken naar Ierland en heb ik daar ruim een jaar klinisch gewerkt. Een super leuk en leerzaam jaar. Ik mocht werken met mensen van verschillende nationaliteiten in een erg druk ziekenhuis niet ver van Dublin. Na Ierland volgden er nog verschillende korte waarnemingen in Nederland, afgewisseld met een aantal prachtige verre reizen. In die periode heb ik ook nog vrijwilligerswerk in India gedaan, in twee verschillende klinieken.
Uiteindelijk heb ik me in 2010 in Zwolle gesetteld. Daar heb ik bijna 9 jaar in een hele leuke verloskundigenpraktijk mogen werken. Naast mijn werk als verloskundige, heb ik in die tijd eerst de masteropleiding verloskunde afgerond en daarna nog de post HBO echoscopie.

Reizen

Het reizigersbloed kruipt waar het niet gaan kan, dus de afgelopen jaren heb ik elk jaar wel een mooie reis gemaakt en ben ik ondertussen op bijna elk continent wel een keer geweest. Ook ben ik bijna elk jaar terug gegaan naar Oostenrijk om te kunnen genieten van een weekje wintersport. Om skiles te geven of om lekker zelf te kunnen skiën. Een aantal jaar geleden heb ik daar dan ook mijn grote liefde ontmoet en dat is de reden dat ik eind vorig jaar naar Alphen a/d Rijn ben verhuisd.
Een heel nieuw avontuur.

Verloskundige Nicole doet meer…

Naast mijn werkzaamheden als verloskundige in de 1e lijn ben ik sinds 2016 ook nog een aantal dagen per week werkzaam bij onze beroepsvereniging, de KNOV. Om op die manier ook daar mijn steentje bij te dragen aan de verloskunde en te werken aan de best mogelijke zorg voor iedere zwangere in Nederland.
Want die zorg gun je iedereen, ook de zwangeren buiten Nederland. Daarom ben ik ook dit jaar nog een maand mei in Zuid-Afrika geweest om daar een vriendin te ondersteunen bij haar vrijwilligerswerk in een kliniek voor moeder- en kindzorg.

Nicole bij Vivre

Sinds oktober 2018 ben ik werkzaam bij Vivre. Toen Annemieke met verlof ging, heb ik haar vervangen en ondertussen werk ik hier dus alweer een jaar. Jullie kunnen mij een aantal keer per week tegenkomen, tijdens spreekuren, echo’s, Centering Pregnancy, bevallingen en kraamvisites.