Emma, de sportieve student

Emma, de sportieve student

Even voorstellen…. (Verloskundige in opleiding Emma)

Omdat veel van jullie mij de komende weken zullen tegenkomen in de praktijk is het misschien wel leuk om wat meer over mij te weten te komen! Daarom vertel ik in deze blog wat meer informatie over mezelf. Verloskundige in opleiding Emma de Waal.

Wat weetjes over Emma

Ik ben Emma, geboren in Voorhout. Ik woon daar nu nog steeds samen met mijn vriend en onze twee hondjes uit Griekenland. Met de hondjes doe ik aan canitrailen, dat is een soort hardlopen maar dan anders. Ik hou er dus van om lekker buiten te bewegen, maar ik vind het ook heerlijk om binnen te zitten met een grote kop thee en een leuk boek. Zo is het boek wat ik nu aan het lezen ben ‘Dagboek van een verloskundige’. Lekker toepasselijk tijdens de stage.

Naast deze hobby’s heb ik ook nog een liefde voor planten. Zo staan er lekker veel planten in huis. Ik vind het het allerleukst om eigen planten te stekken en ze op te zien groeien! De liefde voor planten deel ik samen met mijn zus en onderling ruilen we de stekjes dan weer door, waardoor onze verzameling weer wordt uitgebreid. Ook heb ik een klein moestuintje in de tuin. Hierin heb ik een aantal kruiden en een paar soorten groenten staan.

Zakcentje verdienen

Om naast mijn studie toch nog een klein zakcentje bij te verdienen pas ik op bij kinderen van alle leeftijden! Dit doe ik inmiddels alweer ruim acht jaar! Daarnaast werk ik ook nog bij een afhaalchinees in het dorp. Dat is weer totaaaal iets anders, maar ook heel leuk en lekker onder de mensen =)

Weer lekker aan de slag!

Ik zit nu in mijn laatste jaar van de studie verloskunde in Rotterdam en de tijd is echt omgevlogen. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik binnenkwam als eerstejaars student. Dat ik studeer voor verloskundige is in mijn familie niet heel verrassend want zo werken mijn moeder en zus al in de medische wereld als röntgenlaborant en arts.

Ik vind het echt het bijzonderste beroep dat er bestaat en ik vind het dan ook een zegen dat ik dit beroep mag uitoefenen! Door corona ben ik wel ruim een jaar uit de praktijk geweest, maar des te leuker is het nu om eindelijk weer te doen waarvoor ik heb geleerd! Ik hoop veel van jullie de aankomende weken te zien en dat er veel mooie bevallingen gaan komen.

Emma

Wij vinden het bij Vivre belangrijk om studenten in opleiding tot verloskundige te begeleiden in het ontwikkelen van hun eigen beroepsvorming. Dit zorgt ervoor dat wij kritisch naar ons eigen handelen blijven kijken en de kennis van recente ontwikkelingen in de verloskundige zorg op peil houden. Uiteraard respecteren wij jullie wensen met betrekking tot de aanwezigheid van Emma bij jullie controles en bevallingen. Geef het dus gerust bij ons aan als je het niet fijn vindt als Emma erbij is. Je kunt dit doen door contact op te nemen met onze assistente of geef het aan bij je afspraak.